Help! Ik mis mijn koolhydraten: hoe overwin je je koolhydratenverslaving

Beslissen om je favoriete koolhydraten (ja, dezelfde die slecht voor je zijn, maar zo lekker) te laten staan, kan de moeilijkste tijd van je leven zijn.

Suikerverslaving bestaat echt, en is niet zomaar een verzonnen ziekte uit je verbeelding. Er wordt tegenwoordig steeds meer onderzoek naar gedaan, omdat ontdekt is dat het overeenkomsten vertoont met drugsverslaving, waarbij plezier- en beloningscentra in de hersenen voortdurend op zoek zijn naar hun volgende “high” of feel good moment.

Het goede nieuws is echter dat koolhydratenverslaving niet zo moeilijk te doorbreken is. In feite, na slechts 2 weken of zo van commando gaan, kunt u zonder hen, en u zult niet onderworpen zijn aan gewelddadige stemmingswisselingen en uit de hand hunkeren naar.

Dus hoe kun je precies stoppen met het missen van die koolhydraten, en je verslaving overwinnen? Door de tips te volgen die we voor je op een rijtje hebben gezet, natuurlijk!

Voorkom dat je honger krijgt

Soms is het verschil tussen een hunkering en echte honger verwarrend. In het algemeen geldt dat als je je buik hoort of voelt “rommelen”, je honger hebt. Op andere momenten denk je dat je honger hebt, maar komen er geen signalen vanuit je buik.

De beste manier om dit te voorkomen?

Eet getimede maaltijden. Als u vindt dat meer dan 4 uur wachten tussen maaltijden niet echt werkt voor u, verdeel dan die ene grotere maaltijd in twee kleinere porties, die u met een tussenpoos van een uur kunt nuttigen. Zorg ervoor dat de maaltijd rijk is aan eiwitten en hoogwaardige vetten, omdat deze beide zeer vullend zijn en je verlangens naar zoetigheden en zetmeel tegengaan.

De gematigde hoeveelheid eiwitten en de hoge vetinname in een koolhydraatarm dieet helpt echt om je honger te stillen, zodat je vanzelf minder gaat eten.

Bovendien, wanneer je vet begint te verbranden voor energie, zoals je zult doen bij een koolhydraatarm dieet, zul je geen bloedsuiker pieken ervaren, wat ook helpt om de eetlust op een natuurlijke manier te reguleren, zolang je maar regelmatig eiwitten en gezonde vetten eet.

Houd jezelf bezig

Heb je gemerkt dat jij, of je kinderen de neiging hebben om een extra 5, 10 of 25 pond aan te komen tijdens vakantieperiodes? Ook al ga je niet op reis en probeer je geen exquise gerechten uit, het feit dat je de hele tijd thuis bent en je stierlijk verveelt, maakt de weg vrij voor overeten.

Het eten van koolhydraten is een korte oplossing voor gevoelens van verveling, zoals het roken van een sigaret om jeuk te verhelpen. Jezelf bezighouden met activiteiten zal helpen je geest af te leiden van nutteloos snacken, waardoor je een verslaving kunt beginnen als je die nog niet ontwikkeld hebt.

Blijf gelukkig

Weet je wat absoluut verbijsterend is? Het feit dat een onderzoek heeft uitgewezen dat trek niet per se het gevolg is van honger, maar eerder van je stemming. Als je ooit hebt gekeken naar een show als de grootste verliezer, een ding dat meestal weerklinkt is de trigger dan begon de cascade van gewichtstoename.

Normaal gesproken was het een soort depressie- het verlies van een familielid, gepest worden op school, geen vrienden hebben of pure verveling.

Eten verbetert je stemming, zij het voor een korte periode, maar leidt er vervolgens toe dat je steeds meer wilt, vaak die zak chips of snoep.

In plaats van je gedachten te vullen met sombere, wee-is-ik gedachten, doe iets om je tijd aan te besteden, zoals een bezoek aan iets nieuws, iets doen waar je echt van geniet, wat lichaamsbeweging krijgen of naar de film gaan.

Zoek vervangers

Soms is praten alleen niet genoeg; je hebt iets tastbaars nodig om de leegte op te vullen die ontstaat door de afwezigheid van je favoriete zoete lekkernijen.

Goede opties hier zijn voedingsmiddelen zoals vette vruchten (avocado’s, olijven) eiwit- en vetrijk vlees, en volumineuze groenten.

Je kunt zelfs proberen wat boerenkoolchips te maken, die smaken heerlijk en vullen je pronto!

Conclusie

De sleutel tot het overwinnen van het missen van koolhydraten is het overleven van de eerste twee weken, en ze uit je zicht te krijgen. Het is zinloos om te proberen de cyclus te doorbreken, als je koekjes in je voorraadkast hebt liggen die je smeken om gezelschap te houden. Je zult ze binnen de kortste keren niet meer missen als je begint af te vallen en je eetlust weer onder controle krijgt!