Ketogriep

Wat is Keto griep


De Keto Griep is een naam dat wordt gegeven aan een reeks ontwenningsverschijnselen van koolhydraten die kunnen optreden bij mensen die een koolhydraatarm dieet beginnen als gevolg van veranderde hormonale toestanden en de elektrolytenbalans die daarbij kan optreden. Met andere woorden, het beschrijft een cyclus in het lichaam die zich aanpast aan een pas begonnen koolhydraatarm dieet.


Keto staat voor ketogeen, een zeer strikt koolhydraatarm eetplan. De term zou eigenlijk “koolhydraatarme griep” moeten zijn, aangezien het ketogene dieet niet het enige koolhydraatbeperkte plan is.


Symptomen


Geen twee individuen zijn hetzelfde, dus de symptomen kunnen variëren van niets tot mild tot een volslagen griepachtige aandoening, en omvatten

• Duizeligheid
• Misselijkheid
• vermoeidheid
• Mentale mist
• Krampen
• hoofdpijn
• Diarree
• In sommige extreme gevallen hoge bloeddruk en aritmie


Hoe lang duurt de keto griep?

De duur van keto griep varieert van persoon tot persoon. Hoewel sommigen een dag of twee lichte en zelfs onmerkbare symptomen kunnen hebben, kunnen anderen een overdreven symptoom een ​​week of langer hebben, het hangt er echt van af hoe snel uw lichaam zich aanpast aan een vermindering van koolhydraten.
Als de keto griep voorbij is, kun je een enorme stijging van het energieniveau verwachten, en als die suikergewoonte eenmaal volledig is gestopt, voelen mensen zich vaak beter dan ooit.
Geduldig zijn terwijl uw lichaam zich aanpast, is de sleutel, en weten dat het voorbij zal gaan, en als dit niet het geval is, moet u de hulp inroepen van een gekwalificeerde medische professional. Voor de meeste mensen eindigen alle symptomen die optreden binnen twee weken.


Een verkeerd begrepen toestand


Mensen die keto griep ervaren nadat ze een koolhydraatarm dieet hebben gevolgd, worden soms gedwongen te geloven dat ze lijden door het dieet dat ze volgen en koolhydraten zijn immers goed voor de gezondheid.


Dit laat echter alleen maar zien hoe afhankelijk ze zijn geweest van koolhydraten, aangezien hun lichaam probeert te overleven zonder koolhydraten en suikerhoudende stoffen.


In feite is de inname van koolhydraten, en vooral geraffineerde koolhydraten die afkomstig zijn van verwerkt voedsel, suiker, suikerhoudend voedsel en dranken, epidemisch, en koolhydraatverslaving is wijdverbreid in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld.


Het is niet jouw schuld, die koolhydraten zijn overal, feliciteer jezelf met het verbeteren van de veranderingen met een koolhydraatarm dieet!


Hoe verminder je Keto griepeffecten.


Keto griep kan zenuwslopend zijn, het is ongetwijfeld ook soms een noodzakelijk kwaad, maar er zijn enkele dingen die kunnen worden gedaan om de symptomen te verminderen als ze zich voordoen.


Vul uw elektrolyten bij: Gebrek aan elektrolyten in het lichaam is een van de belangrijkste oorzaken van keto-griep. Elektrolyten zijn de mineralen die in het lichaam worden aangetroffen en die invloed hebben op het watergehalte, de zuurgraad van het bloed en de functionaliteit van de spieren.


Bovendien bevatten koolhydraatarme diëten lagere insulinespiegels die de nieren kunnen signaleren om overtollig water weg te gooien, waardoor u meer drinkt en dit resulteert in het wegspoelen van elektrolyten, waar natrium-, kalium- en magnesiumtekorten kunnen optreden. U zult ze moeten aanvullen met supplementen en met voedsel.


Voeg wat zout toe: Normaal gesproken is het gemiddelde dieet overbelast met zout, maar een ketogeen dieet elimineert geraffineerd en bewerkt voedsel en richt zich op het eten van heel echt voedsel, dus wanneer je met keto begint, zul je op natuurlijke wijze de zoutinname verminderen, waardoor het vasthouden van water wordt verminderd. Omdat een koolhydraatarm dieet van nature diuretisch is, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vasthouden van water.

Over het algemeen is 5 gram zout per dag ideaal voor keto griep en om elektrolyten aan te vullen, je kunt het ook krijgen door 2 kopjes bouillon te drinken of door sojasaus en andere sauzen met kalium aan je maaltijden toe te voegen.

Botbouillon werkt goed en vereist alleen het sudderen van kip, rundvlees, lamsvlees of vleesbotten in water gedurende ongeveer een dag, of zelfs bouillon uit blik of bouillon uit de winkel werkt ook goed, maar zorg ervoor dat u de etiketten leest voor toegevoegde ingrediënten of conserveermiddelen die u niet nodig heeft. Druppels van gekookt vlees bevatten een hoge concentratie kalium, dus gebruik ze om sauzen te maken.

• 300 mg magnesium kan als supplement worden ingenomen.
Keto griep is een proces dat de meeste lijners ondergaan tijdens het begin van hun reis van gewichtsverlies of gewichtstoename. Hoewel het voor sommigen niet te vermijden is, kunt u de symptomen verminderen terwijl uw lichaam zich aanpast.
Neem contact op met een arts als de symptomen te ernstig worden om alleen te behandelen.